Powerflex standard, för gata

VARFÖR POLYURETHANE BUSHES?

Polyuretan har funnits som en specialplast i cirka trettio år nu. Idag kan man bygga in mycket speciella egenskaper i detta spännande material. Chassiebussningar är några av de mest stressade komponenter i en bil. De utsätts för enorma påfrestningar och i de mest krävande förhållanden utan underhåll eller smörjning.

Det material de är tillverkade av en är gummiblandning som innehåller naturliga produkter som försämras med åldern. De blir mjukare över tid och motstår de krafter som de utsätts för sämre och sämre. Det blir mer och mer rörelse av upphängningskomponenter och man får då mindre och mindre kontroll över upphängningsgeometrin.

Detta i sin tur orsakar ökande däckslitage, broms instabilitet och dåliga vägegenskaper. Detta är den enskilt största anledningen till att du omedelbart kan känna skillnaden på en tre år gammal bil jämfört med en helt ny. Även nya bilar kan dock att gynnas av Powerflex bussningar på grund av sin överlägsna design, de erbjuder mycket mer effektiv kontroll av fjädringskomponenter i mycket större utsträckning än normala gummibussningar.

Powerflex Black Series, för Rally, Race

Powerflex Black Series

I 15 år Powerflex har varit marknadsledande i högpresterande polyuretan upphängningsbussningar med det bredaste och snabbast växande produktsortiment.

Powerflex bussningar är utvecklade för att erbjuda den bästa av alla världar

     - Prestanda
     - Hållbarhet
     - Säkerhet


För att uppnå dessa egenskaper produkter tillverkas Powerflex av fyra unika polyuretanblandningar. Detta tillvägagångssätt har hjälpt Powerflex att bli världsledande.


Men det finns ett antal applikationer där chassiprestanda är den enda lösningen. För maximala prestanda introducerar Powerflex The Black Series, en ny serie bussningar speciellt utvecklade för Race, Rally och Bana.

Powerflex Black Series bussningar tillverkas av en 95 Shore blandning för att ge maximal kontroll över chassiet. Denna kombinationkan vara upp till 80% mer motståndskraftigt jämfört med standard gummi och 25% styvare än våra lila prestandbussningar.